15 oktober 2012

Mijn Opa is een aap!!!

De tijd gaat vandaag een week terug, het is 8 oktober 2012.
Er wordt een prachtig nestje Lunkarya's geboren in de kleuren Lilac en Slate Blue.
Alles ging toevallig een keertje goed want ik heb ondertussen al anders beleefd en cavia Mams die altijd zoveel pech had is oma geworden. De kleintjes uit dit nestje waren haar kleinkinderen.
Wat een plezier, ik kon mijn geluk niet op!

De volgende morgen eerst snel een kijkje gaan nemen of de beebs de nacht goed zijn doorgekomen want als je door pech wordt achtervolgd wordt je bang!
Gelukkig, alles leefde nog....
Daarna door naar de zeugenbak voor de dagelijkse begroeting van Mams die me altijd stond op te wachten.
Door haar mooie blonde lokken viel ze altijd direct op, je kon er gewoon niet langs afkijken. Ogen als edelstenen staarden me altijd aan zodra ik binnenliep.
Maar ditmaal geen Mams die me stond op te wachten zodra ze deur hoorde en toen bekroop me een vreselijk gevoel... dit is niet goed!
Ze lag op haar zij en wilde niet meer lopen, ook met lekkere hapjes kon ik haar niet meer omkopen. Haar mondje en oograndjes waren bleek en ze zag er vreemd uit.
Omdat ze amper een maand van te voren al voor dood verklaard was en ik werkelijk dacht dat ze er bovenop was, wist ik meteen "hoe laat het was".
Ik heb haar direct Antibiotica toegediend en haar op een warmtepad gelegd. Nog geen half uur later lag ze met haar pootjes omhoog achter de pad... ze was eraf gegleden en had zelf de kracht niet meer om overeind te komen.
Toen heb ik haar in mijn armen genomen en ben met haar in het gras gaan liggen in de hoop dat er weer wat leven in kwam, er veranderde niks, het enige wat ze nog deed was ademen.
Alleen zijn wilde ze niet en heb haar terug op een matje van hooi in de zeugenbak gelegd. Helemaal verslagen heb ik staan toekijken hoe de andere caafs haar troosten en tegen haar aan gingen liggen. Oh wat is dat mooi en heb nooit geweten dat ze zo ontzettend emotioneel kunnen zijn.
Niet veel later is ze gestorven, omringd door haar vriendinnen en met een leventje vol tegenslag achter de rug. Haar 6 maanden oude dochter Bnaan dood, daarna een zware bevalling waarvan het eerste jong er dood op zat, zelf balanceerde ze ergens tussen leven en dood, haar nog enige 2 levende jongen (Lala en Lenny) werden haar afgenomen omdat ze niet meer voor hun kon zorgen dus naar een pleegmoeder gingen en als klap op de vuurpijl werd ze ook nog aangevallen door een andere zeug met als gevolg flinke wonden aan haar voorpoten. Het zat haar echt niet mee!!!
Nu ze zo cru en zielloos uit haar leven is gerukt weet ik zeker dat mijn Opa geen creatie van God was maar gewoon een aap, punt!

Lieve Mams, ik blijf maar aan je denken en je zal voor mij altijd de liefste cavia van de hele wereld zijn.
Je was mijn zonnetje die niets of niemand ooit kan vervangen, ik mis je iedere dag!!!
Dochter Lenny, de nog enige overlevende uit het nestje van 4 waardoor het allemaal begon zal mij er iedere dag aan herinneren wat je voor mij betekende.Chance van caviastal Charobe, alias Mams.
Geboren op 26-11-2010 en overleden op 09-10-2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten